Vés al contingut

El Centre Esplai rep una menció honorífica en els Premis Medi Ambient 2008 de la Generalitat

ERF ha participat en l'adequació sostenibilista de l'edifici

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va lliurar el dia 04 juny els Premis Medi Ambient 2008 de la Generalitat de Catalunya, que reconeixen públicament la dedicació rellevant de persones, físiques i jurídiques, públiques i privades, a favor de la protecció i millora del nostre entorn, en els àmbits de la mitigació del canvi climàtic i de la reducció i reciclatge de residus.

Dins de la categoria de projectes de recerca, desenvolupament i innovació, la Fundació Catalana de l'Esplai va rebre una menció honorífica pel Centre Esplai, un equipament dissenyat per l'arquitecte Carlos Ferrater i que ha comptat amb la intervenció d'ERF per integrar criteris sostenibilistes.

Construït al Prat de Llobregat i inaugurat l’any 2007, el Centre Esplai és la nova seu corporativa de la Fundació Catalana de l’Esplai i, també, el vaixell insígnia dels seus equipaments educatius (oficines per a 200 persones, 344 places d’alberg i aules). Actualment, el centre resta a disposició de la Universitat Politècnica de Catalunya i de l'Escola d'Enginyeria de La Salle perquè diferents equips de recerca puguin fer un seguiment acurat, mitjançant un sistema domòtic, dels consums de l'edifici.

ERF va participar durant dos anys en les fases de projectació i construcció per incorporar criteris ambientals en aquest edifici, conjuntament amb l’equip de l'arquitecte Carlos Ferrater, així com amb l’equip tècnic i de construcció de la Fundació Catalana de l’Esplai.

Baixa pdf