Vés al contingut

Nova publicació de Ramon Folch: “La quimera de créixer. La sostenibilitat en l’era postindustrial"

“Créixer, créixer, créixer… D’uns segles ençà, sembla que l’economia només depengui del creixement de la facturació. Som giroscòpics, com les bicicletes, que guanyen equilibri incrementant velocitat. Fins que el perill no ve de la manca d’estabilitat, sinó de la velocitat excessiva”…

Aquestes paraules del propi Ramon Folch a la contraportada de ‘La quimera de créixer’ defineixen el moll de l’os d’aquest assaig, publicat per La Magrana - i en castellà per RBA- què vol ser una aportació rigorosa al pensament sostenibilista, entès com a projecte socioambiental, econòmic i tecnocientífic.

‘La quimera de créixer’ mostra, sense denunciar ni profetitzar, com les disfuncions ambientals, sobretot les de caràcter global, no són altra cosa que disfuncions socials i econòmiques. L’autor emfasitza el paper determinant que l’energia tindrà en els ineluctables canvis que s’acosten i dóna pistes per a entendre la matriu que relliga la complexa realitat planetària, incomprensible des de les esbiaixades aproximacions sectorials a què solem recórrer, convençuts que una anàlisi prou profunda ja no cal que sigui ampla.

En definitiva, Ramon Folch, socioecòleg de llarga trajectòria, hi proposa la manera de transitar de la vella societat industrial cap a un futur postindustrial beneficiós per a tothom, dibuixant contorns molt clars d'un futur col·lectiu diferent, un futur que ja és un incipient present enfrontat amb la inèrcia i la resistència dels que s’aferren a un passat que va ser futur dos segle enrere.

288 pàgines
Segell editorial/col·lectió: La Magrana/origens
ISBN: 9788482649122
Gènere: Assaig
Podeu comprar-lo aquí

Baixa pdf