Vés al contingut

Humor contra el canvi climàtic

La companyia de teatre La Calòrica aporta una mirada àcida sobre la crisi climàtica
  • Fotografia: May Zircus/TNC
  • Fotografia: May Zircus/TNC
  • Fotografia: May Zircus/TNC

A "De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda", l’espectador assisteix al Congrés Català de Negacionistes Climàtics, on una experta internacional (interpretada per Mònica López) ens parla de la violència infantil que exercim quan traslladem les pors i incerteses del canvi climàtic a les generacions que més en patiran les conseqüències. Després, a aquesta perspectiva, s’hi afegiran les visions contraposades (o no tant) de l’església i la sociologia, que faran enrogir les galtes de més d’un, i no pas d’alegria.

Les contradiccions de fites com la Cimera del Canvi climàtic (COP 25) com a teló de fons – que representen la cruïlla d’interessos de les grans companyies, lobbies i  mitjans de comunicació – afloraran com la merda, a través d’una trama doble que anirà prenent forma al llarg de l’obra. La merda que hi ha sota el local d’assaig de la companyia, que amenaça els fonaments de l’edifici i fa esclatar la comunitat veïnal, és literal. Però alhora és també una gran metàfora de les clavegueres del nostre sistema, i de com s’enfonsen els pilars de la societat occidental. En tots dos casos apareix una acumulació de porqueria que es troba oculta (però no gaire endins), fa una intensa pudor i, al final, no es pot amagar; acaba sent tant evident que és impossible no adornar-se’n. 

Aquesta peça de La Calòrica viatja, amb èxit de públic, arreu. Amb humor àcid i crítica a l’estatus quo de la societat actual, ens porta a reflexionar sobre el món que ens envolta i sobre la crisi climàtica en què estem immersos. Actuar, tant a la vida com al teatre, no havia estat mai tant essencial. Encara hi ets a temps!

L’obra de La Calòrica es representarà el divendres 28 de maig al Teatre Kursaal de Manresa

Veure tràiler 

Etiquetes 
Canvi climàtic