Vés al contingut

Laura Varo

Consultoria energètica i monitoratge d'instal·lacions

Enginyera energètica

Certified Energy Manager (CEM) per l'Association of Energy Engineers  

La meva feina a ERF

Em vaig incorporar a ERF durant el mes de març de 2015, per gestionar projectes relacionats tant amb el disseny i el manteniment de sistemes de monitoratge de consums energètics com amb l’assessorament per a l’estalvi energètic.

Les meves funcions en aquests projectes són elaborar una diagnosi inicial de l’equipament i proposar de manera esglaonada mesures d’estalvi energètic immediat, optimitzant la gestió i les consignes de les instal·lacions. A més m’encarrego del manteniment dels sistemes de monitoratge i de la configuració d’equips i programari de control ad-hoc per al client final.

 

La meva experiència

Aposto per la transformació social assumint la meva feina com una eina efectiva, des d’una perspectiva sostenibilista i de gènere.

Vaig acabar els meus estudis d’Enginyeria de les Energies a la Universitat Politècnica de Catalunya l’any 2015. Durant els últims 2 cursos vaig participar del projecte “Rubí Brilla” a l’Ajuntament de Rubí. L’objectiu del projecte era donar suport tècnic a famílies en risc d’exclusió social per tal d’aconseguir estalvis significatius sobre el consum energètic de les seves llars.

Em continuo formant en l’àmbit de l’eficiència i la gestió energètica. Recentment m’he tret el títol de l’Association of Energy Engineers - CEM Certification.

Alhora, la passió per l’escriptura i la lectura antropològica em permeten explorar el vincle amb els criteris socioambientals que sosté ERF.

El treball col·laboratiu és imprescindible, però com deia l’Ovidi, “Tot comença en un mateix”.