Vés al contingut

Divulgació i dinamització de comunitats energètiques en habitatges

Organització de xerrades participatives i altres esdeveniments per promoure la creació de comunitats energètiques a l’Àrea Metropolitana de Barcelona
  • Xerrada a Torrelles de Llobregat celebrada l’1 de juny © Ajuntament de Torrelles de Llobregat

    Xerrada a Torrelles de Llobregat celebrada l’1 de juny © Ajuntament de Torrelles de Llobregat

  • Ivan Capdevila durant una de les xerrades  © ERF

    Ivan Capdevila durant una de les xerrades © ERF

Client 
AMB
Lloc 
Àrea Metropolitana de Barcelona
Període 
2022-2023

Motivació

En el marc de l’estratègia de creació de comunitats energètiques impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ERF organitza diversos esdeveniments per informar la ciutadania sobre les possibilitats que ofereixen l’autoconsum fotovoltaic i les comunitats energètiques, i els procediments que cal seguir per materialitzar-los. D’aquesta manera, es fomenta la implantació del model de comunitats energètiques ciutadanes, on el consumidor assumeix el rol de productor de la seva pròpia energia, esdevenint “prosumidor”.

Resultats 

ERF organitzarà una quarantena d’actes per tal de divulgar el coneixement existent sobre l’autoconsum fotovoltaic individual, l’autoconsum compartit i el funcionament de les comunitats energètiques, així com els aspectes tècnics, jurídics i financers més rellevants. La divulgació es farà extensiva a la ciutadania, els agents clau i el personal de les administracions.

Baixa pdf